Dyniowa owsianka

Dyniowa owsianka

Dynia w sezonie dyniowym prędko mi się nie nudzi. Mogę ją jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na słodko i wytrawnie. W postaci zup, czy jako dodatek do deserów. Dzisiaj czas na owsiankę pachnącą przyprawami korzennymi. Bardzo odżywcze śniadanie, które doda Wam energii do działania na długie godziny. Smacznego!

Składniki na 2 porcje:

1 szklanka płatków owsianych górskich

2 szklanki mleka

2 łyżki cukru

1/2 łyżeczki cynamonu

3 łyżki puree dyniowego

kilka orzechów włoskich

Mleko zagotowujemy w rondelku. Dodajemy puree dyniowe, cukier cynamon i płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Podajemy na gorąco z orzechami włoskimi.

Dyniowa owsianka

Dyniowa owsianka

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.