Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii

Cudowne, super chrupiące placuszki z cukinii. Cukinię i ziemniaka po starciu na tarce polecam mocno odcisnąć i pozbawić soku, żeby po usmażeniu dobrze się trzymały. Najlepsze z jogurtem naturalnym albo kwaśną śmietaną. Taka moja inspiracja na zachowanie wakacyjnych smaków (#MyVictorinox).

Składniki:

1 średnia cukinia

1 ziemniak

1 jajko

1 łyżka bułki tartej

4 łyżki mąki

sól, pieprz

czosnek granulowany

olej do smażenia

jogurt naturalny do podania

Ziemniaka obieramy i razem z cukinią ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mocno odciskamy i odlewamy sok, który powstanie. Dodajemy jajko, bułkę tartą i mąką, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Smażymy z obu stron na złoty kolor na wcześniej rozgrzanym oleju. Podajemy na gorąco, z jogurtem naturalnym.

Placuszki z cukinii

Placuszka z cukinii

Placuszki z cukinii

Zachowaj smak wakacji z Victorinox!

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.