Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem, czyli prosty przepis na niebanalne śniadanie. To taki przysmak Mojego Taty. Serwował mi taką kanapkę z jajkiem i bekonem, z dużą ilością świeżego czosnku, gdy w dzieciństwie byłam chora. Dzisiaj zrobiłam sobie taką na śniadanie, jednak, żeby nie straszyć wszystkich intensywnym zapachem przez cały dzień, czosnek zamieniłam na pasztet pomidorowy z cieciorką firmy Primavika. Posmarowałam nim delikatnie wnętrza połówek bułki i niczego więcej nie potrzebowałam tego ranka do szczęścia :-)

Składniki:

1 bułka kajzerka

1 jajko

2 plasterki bekonu

1 łyżka pasztetu pomidorowego z cieciorką Primavika

Bułkę kroimy na pół i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na moment, aby się podgrzała i stała się delikatnie chrupiąca. Na suchej patelni kładziemy plastry bekonu i smażymy na chrupko z obu stron. Zdejmujemy z patelni i na ręczniku papierowym odciskamy nadmiar tłuszczu. Na patelni po bekonie przygotowujemy jajko sadzone. Na połówkach bułki rozsmarowujemy pasztet pomidorowy, na dolnej połówce kładziemy gotowe jajko, plastry bekonu i przykrywamy drugą posmarowaną połówką. Jemy na ciepło.

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Kanapka z jajkiem sadzonym i bekonem

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.