Sałatka z krewetkami i rucolą

Bardzo orzeźwiająca, zaskakująca sałatka ze słodkim mango i goryczkowatą rucolą. Zwykle nie gustuje w połączeniach słodkich owoców z wytrawnymi dodatkami, ale ta sałatka mnie powaliła. Totalnie niebanalna, pyszna! 

Składniki:

50g krewetek koktajlowych

1 pomidor malinowy

1 dojrzałe mango

200g rucoli

50g małych kulek sera mozarella

3 suszone pomidory

oliwa, odrobina musztardy

sok z cytryny

sól, pieprz

masło

Z oliwy, musztardy, soku z cytryny, odrobiny soli i pieprzu przygotowujemy sos typu vinegret. Świeżego pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i razem z pomidorami suszonymi kroimy w paseczki. Mango obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Krewetki krótko podsmażamy na odrobinie masła. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przed podaniem polewamy sosem.

Pora na pomidora!

2 Komentarze

  1. brzmi przepysznie, chociaż akurat za krewetkami nie przepadam. sama jednak idea połączenia tych smaków brzmi przepysznie i właśnie głodna się zrobiłam. ;)))
    pozdrawiam serdecznie.

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.