Wegańska kasza perłowa z bobem

 

Wegańska kasza perłowa z bobem. Proste, wakacyjne danie z pełnym białka odżywczym bobem. Gdy nie chce nam się gotować, a coś jeść trzeba ;) Fajnie smakuje, jest lekkie, ale syci na długo. 

Składniki:

200g kaszy jęczmiennej perłowej

250g bobu

1/2 pęczka koperku

100g pestek dyni

sok wyciśnięty z 1/2 cytryny

1/2 cebuli

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

olej rzepakowy

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bób gotujemy do miękkości, obieramy. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Pestki dyni prażymy krótko na suchej patelni. Łączymy kaszę, bób, cebulę z czosnkiem, prażone pestki dyni. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Danie pachnące ziołami - lato 2015 Danie pachnące ziołami. Lato 2015

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.